Saya Tunjuk 2 Barang Laku Keras dan Supplier diorang

Assalamualaikum/Hai šŸ™‚ Saya nak tanya anda, kalau jual 1 barang di Ebay untung RM6 ringgit sahaja anda okay tak? “hehehe” saya pasti anda akan cakap tak okay. Tak salah kita target nak untung 1 barang tu tinggi sampai puluh-puluh atau ratus-ratus, betul memang tak salah. Tapi untuk mula-mula nak dapat rentak jangan fikir margin keuntungan sangat, tapi fikir macam mana nak jual barang yang laku keras. Kalau untung RM6 tapi jual 300pcs sebab permintaan barang tinggi pun untung beribu juga.

Read more

Buat Akaun Ebay Baru 2 Bulan dan 4 Listing Semua SOLD!

Assalamualaikum/Hai šŸ™‚ Hari ini saya nak share dengan anda tentang 1 perkara sahaja, iaitu tentang 1 akaun yang baru di buat pada 2 bulan lepas. 26 May 2017 akaun ni dibuat dan sebulan setengah selepasnya baru buat listing. Ada 4 listing yang dibuat dengan kaedah pembelian ‘bid’. Untuk akaun baru, ada 2 cara untuk kita buat listing. Pertama dengan tunggu selepas sebulan lebih untuk tanda akaun baru hilang. Ya, tanda ni penting untuk new seller tahu. Cara kedua ni paling

Read more

Senarai Supplier Produk HOT Ebay

Sebenarnya ramai penjual di Ebay yang diam-diam tak nak bagitau kat mana supplier dia dapat barang murah-murah. Tak perlu pergi ke china pun. Beli jer online.Ā Sebab kalau anda ke china, kos lagi tinggi. Sampai sana belum tentu anda boleh jumpa barang yang anda nak cari kalau pergi sendiri pertama kali. Sebab market sana terlampau besar. Ada ke yang berminat jika saya kongsikan senarai lebih 400+ wholesale supplier yang anda boleh hubungi secara percuma?   DAPATKAN PERCUMA DISINI   Jika anda

Read more

Ketahui 17 Rahsia Supplier Dropship China yang berjaya hasilkan 5 angka jualan di eBay

Assalamualaikum/Hai, apa kabar? Terima kasih kerana masih setia menjadi pembaca blog Adsrevolusi. Dalam artikel kali ini saya akan beritahu 17 rahsia supplier dropship dari China yang berjaya hasilkan 5 angka jualan di ebay. Supplier Dropship China Semua supplier ini adalah supplier china yang menggunakan Bahasa Inggeris. Sebenarnya, selain dari aliexpress.com, masih ada banyak lagi website lain yang anda boleh gunakan. Mari saya bocorkan kepada anda antara website yang ebay seller gunakan untuk jual barang di ebay. Ada 17 semuanya, jom

Read more

Lelaki Ini Bayar Hutang Kad Kredit RM10,000 Dari Profit Ebay!

Assalamualaikum/HaiĀ šŸ™‚ Dalam artikel ini, saya terpanggil untuk kongsikan satu kisah rakan baik saya, yang mana beliau juga dulu adalah antara bekas student yang pernah hadir ke seminar yang saya anjurkan sekitar tahun 2012. Dan sehingga hari ini, walaupun jarang bertemu kami selalu berhubung melalui Facebook & whatsapp. Saling bertanya khabar dan perkembangan bisnes masing-masing. Baru-baru ini beliau ada kongsikan bagaimana beliau berjaya bayar hutang kad kredit lebih RM10,000 dalam tempoh 3 minggu dengan hanya bisnes di internet. Kisah ini mungkin

Read more

Cara Nak Berniaga di Ebay Secara Dropship hanya dari Aliexpress

Assalamualaikum/Hai šŸ™‚ Artikel kali ini saya nak kongsikan kepada anda cara mudah berniaga di ebay secara dropship dengan menggunakan aliexpress sebagai sumber supplier. walaupun ianya dikata mudah, tapi masih ramai lagi tak nampak peluang ini, so saya terpanggil untuk kongsikan teknik ini untuk membantu usahawan-usahawan kecil SME memulakan perniagaan dengan kos yang minima secara online tanpa menyimpan stok. Bagaimana caranya? Langkah 1 : Perlu daftar akaun secara percuma di website Aliexpress Daftar di www.aliexpress.com dan click join free. Setelah anda

Read more

7 Jenis Barang Yang Terjual di Ebay Setiap 10 Saat!

Assalamualaikum/Hai, apa khabar? Terima kasih kerana sudi follow artikel-artikel saya.. InsyaAllah saya akan terus berkongsi di blog iniĀ tentang potensi perniagaan di ebay. Saya tahu, ada mata-mata yang kurang senang apabila saya berkongsi bisnes ebay ini terutamanya barang apa yang dijual. Di mana saya kongsi secara terbuka kerana ini akan menambah pesaing di ebay oleh seller yang sama. Tapi prinsip saya mudah. Rezeki ni Allah yang bagi, bukan boss yang bagi, bukan kawan anda yang bagi dan bukan makhluk Allah yang

Read more

Ini Contoh Barang Mainan Yang Terlajak Laris Di Ebay!

Assalamualaikum/HaiĀ šŸ™‚ Hari ini saya nak share kepada anda antara produk hot yang anda boleh jual di Ebay. Iaitu barang permainan (toys). Sebenarnya anda tak perlu nak jual semua jenis barang permainan. Cukup hanya fokus 1-2 jenis barang tapi anda cukup arif tentang produk yang anda jual tu. Lagi spesifik lagi bagus. Sebab anda tak akan ada banyak pesaing untuk anda compete dengan penjual diĀ seluruh dunia. Untuk memudahkan pemahaman anda, saya akan tunjukkan antaraĀ Top sellerĀ kategori mainan di ebay.com oleh penjual dariĀ Malaysia.

Read more

7 Contoh Makanan Malaysia Yang Anda Boleh Jual Di Ebay!

Assalamualaikum/HaiĀ šŸ˜€ Dalam artikel kali ini saya nak kongsikan antara barang-barang makanan yang mungkin anda tak jangka di Ebay pun boleh dijual! Bukan satuĀ bukan dua.. tapi ada yang sampai dah beratus-ratus unit! Apa barang tu? Saya selalu di tanya oleh ramai orang nak jual apa kat ebay ni! Sebenarnya semua barang boleh dijual.Ā Yang penting anda take action! Jom tengok antara barang yang mudah untuk anda dapat di kedai-kedai runcit atau disekeliling anda. Nampak tak? Dah lebih 15 unit terjual! Jual super

Read more

Anda Pasti Terkejut Bagaimana ā€˜Produkā€™ Ini Boleh Dijual Di Ebay!

Pada zaman kegawatan ekonomi dan harga barang yang sentiasa naik, ramai yang ingin mencari pendapatan tambahan. Tapi masih ramai yang masih tak tahu nak berniaga terutamanya berniaga online. Tetapi masalah peniaga online ini adalah menarik trafik ke website untuk membuat jualan. Kekangan utama peniaga online adalah menarik trafik. Jika menggunakan facebook ads memang boleh mendapatkan trafik, tetapi memakan kos yang tinggi apabila telah ramai pesaing menjual produk yang sama. ā€œEbay telah menyelesaikan masalah peniaga yang tak pandai membuat salesā€ Saya

Read more